POGOJI POSLOVANJA

Splošno o pogojih poslovanja:

Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne strani www.hardseltzer.si

Splošni pogoji spletnega mesta v lasti Nord Drinks d.o.o. so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in na podlagi priporočil GZS ter mednarodnih priporočil za e-poslovanje.

Z uporabo te spletne strani (v nadaljevanju “spletno mesto”) soglašate z naslednjimi splošnimi pogoji. Ti splošni pogoji veljajo za vašo uporabo tega spletnega mesta, za vsako naročilo, ki ga oddate preko spletnega mesta, za vsak nakup preko spletnega mesta in za vsak dogovor med vami in podjetjem Nord Drinks d.o.o. (www.nordhardseltzer.si).

Podatki o podjetju:

Nord Drinks d.o.o., Žabče 24, 5220 Tolmin
TRR: SI56 6100 0002 4709 739
Matična številka: 8745307000
ID za DDV: 83630350

S spletnim mestom www.nordhardseltzer.si (v nadaljevanju ali »spletno mesto«) upravlja podjetje Nord Drinks d.o.o. (v nadaljevanju »ponudnik«).

Registracija:

Ob registraciji v sistem spletne trgovine si uporabnik izbere uporabniško ime in geslo. Uporabniško ime je veljaven elektronski naslov, geslo pa si uporabnik izbere sam. Elektronski naslov in geslo uporabnika povezujeta z vnesenimi podatki, zato vas prosimo, da ste pozorni na to, da vnesete natančne in pravilne podatke, saj vas bomo le tako lahko obvestili o morebitnih spremembah glede izdelkov oziroma vašega naročila.

Ponudnik tako zagotavlja lažje nakupe in pregled spletnega mesta, hkrati pa zagotavlja zaščitenost podatkov, ki bodo uporabljeni v skladu z vsemi navedenimi pogoji uporabe spletnega mesta, s katerimi se uporabnik strinja. Splošni pogoji poslovanja določajo pravice in dolžnosti ponudnika in uporabnika ter njun medsebojni odnos.

Dostopnost informacij:

(povzetek zakonodaje)

Ponudnik bo kupcu vselej zagotovil:

a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
b) kontaktne podatke za hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku)
e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza
g) način plačila in dostave
h) časovno veljavnost ponudbe
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci

Ponudba izdelkov:

Spletno mesto je ažurirano v najkrajšem možnem času. V primeru, da izdelkov ni na zalogi, je to jasno razvidno na spletnem mestu.

Načini plačila:

Pri spletnem nakupovanju ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

– plačilo preko sistema PayPal
– plačilo s kreditnimi karticami (MasterCard, Visa …)

V paketu z naročenimi izdelki boste prejeli račun z jasno navedenimi stroški nakupa. Obvestilo o možnosti odstopa od pogodbe in način vračila blaga sta natančneje obrazložena pod podnaslovom Vračilo blaga. Stanje svojega naročila lahko spremljate na strani “Moj račun”, kjer lahko tudi urejate podatke.

Veljavnost ponudbe in cene izdelkov:

Vse cene v spletni trgovini nordhardseltzer.si so v evrih, vključujejo DDV in veljajo od 01.10.2020. Cene so nepreklicne in veljajo na dan in uro potrditve naročila. Cene lahko naročnik spreminja brez predhodnega obvestila. Roki veljavnosti akcijskih ponudb veljajo do navedenega datuma oziroma do preklica. Popusti in akcije se med seboj ne seštevajo. Celotna ponudba velja do preklica. Cene ne vključujejo stroškov dostave blaga.

Poštnina:

Stroške poštnine krije kupec.

Dostavo izven Slovenije izvedemo po predhodnem dogovoru in se jo obračuna po posebni tarifi. Prav tako kupec nosi morebitne stroške dajatev v državah izven Slovenije.

Dostava izdelkov in rok dobave:

Spletna trgovina nordhardseltzer.si se zavezuje, da bo naročene izdelke poslala v najkrajšem možnem času. Če določenega izdelka ni na zalogi in bo zato dobava daljša od treh delovnih dni, vas bomo o tem obvestili preko telefona ali elektronske pošte, zato vas prosimo, da ob prijavi v spletno trgovino nordhardseltzer.si natančno vpišete svoje podatke.

Naročilo se smatra kot veljavna kupoprodajna pogodba, ki je v e-obliki shranjena na strežniku ponudnika, kupec pa skupaj z naročilom prejme tudi račun. Ponudnik si pridržuje pravico, da v kolikor kupec v enem primeru naročila po povzetju, paketa ni prevzel in je bil vrnjen ponudniku, v prihodnjem naročilu pred pošiljanjem izdelkov od kupca zahteva plačilo po predračunu.

Cene:

V cenah je že vključen 22 % DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in jih lahko ponudnik poljubno spreminja. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila pod zgoraj navedenimi pogoji. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu). Od tega trenutka so cene in pogoji veljavni tako za ponudnika kot za kupca.

Akcijski kuponi:

Naročnik lahko občasno svojim kupcem preko e-mail sporočil ali Facebook aktivnosti izda posebne promocijske kupone, ki prinašajo darila ob nakupu ali popust ob nakupu na vse izdelke ali posamezni izdelek. Vsi akcijski kuponi so časovno omejeni in po izteku zapadejo. Prav tako velja, da lahko en kupec ob enem nakupu izkoristi le en akcijski kupon, kuponi med seboj niso združljivi in jih ni mogoče zamenjati za kaj drugega (npr. popust na drug izdelek, brezplačno poštnino …).

Odstop od kupoprodajnega dogovora:

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik (po 43.č členu ZVPot) pravico, da v petnajstih (15) dneh podjetju na elektronski naslov info@hardseltzer.si sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Kupec lahko vrne prejeto blago v originalnem stanju, nepoškodovano in neodprto, na naslov Nord Drinks d.o.o., Žabče 24, 5220  Tolmin, kar se smatra za odstop od pogodbe. V kolikor kupec ponudniku sporoči, da namerava odstopiti od nakupa in blago vrniti, ima na voljo 15 dni časa, da blago pošlje nazaj k ponudniku. Strošek pošiljanja blaga v vračilo ostane na strani kupca, vse ostale stroške poravna ponudnik. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo, denar pa nakažemo na transakcijski račun kupca v 30-ih dneh od prejema vrnjenega blaga. Ob vračilu izdelkov se povrne kupnina izdelkov brez stroškov vračanja blaga ponudniku.

Kupec ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Kupec je obvezan, da v 15-ih dneh po prejemu blaga na elektronski naslov info@nordhardseltzer.si sporoči, da namerava blago vrniti, v nasprotnem primeru vračila ne bomo sprejeli in denarja ne moremo povrniti.

Varovanje osebnih podatkov:

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila, pošiljanje gradiva o novostih, akcijah in ugodnostih, pošiljanje računov in drugih obvestil ter ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Komunikacija:

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko elektronske pošte ali telefona, v kolikor uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.

Promocijska elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine: – jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila, pošiljatelj bo jasno razviden, različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne (prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih), jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil. Željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Darila ob nakupu:

V kolikor se kupec odloči za nakup in ob tem prejme darilo, nato pa se odloči kupljeno blago vrniti, je dolžan vrniti tudi darilo – tako blago kot darilo v originalnem stanju. Kot darila se smatra vse, kar je (razen listin) priloženo nakupu (izdelki manjših količin …). V kolikor kupec vrne blago, darila pa ne, se cena darila odšteje od vrednosti, ki jo ponudnik vrne kupcu. Daril, ki ji kupec dobi brezplačno, ne menjamo in ne vračamo njihove vrednosti (v primeru poškodovanosti, neprimernosti …).

Pravno obvestilo:

Spletno mesto nordhardseltzer.si in vsi podatki na njem (slike izdelkov, grafika, besedila in vse ostalo) so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja ponudnika.

Obveza in odgovornosti:

Spletna trgovina nordhardseltzer.si skrbi za ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletnih straneh trgovine, vendar pa se lahko lastnosti izdelkov, njihova dostopnost in cena spremenijo tako hitro, da ne uspemo pravočasno popraviti podatkov, navedenih v spletni trgovini. V takem primeru bomo kupca naknadno obvestili o spremembah in mu omogočili preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

Fotografije izdelkov v večini primerov prikazujejo dejanski videz izdelka, vseeno pa so lahko včasih zgolj simbolične in ne zagotavljajo nujno dejanskega videza ali lastnosti izdelka.

Pridržujemo si pravico do napak v besedilih oziroma tekstovnih napak.

Spletna trgovina nordhardseltzer.si si pridržuje pravico, da lahko kadarkoli in na kakršenkoli način brez predhodnega opozorila spremeni splošne pogoje poslovanja.

Pritožbe in spori:

Ponudnik in kupec se strinjata, da bosta morebitne spore reševala med seboj z razumevanjem, spoštovanjem in veliko mero potrpežljivosti. V primeru reklamacij, pritožb ali opomb, je kupec zavezan najprej svoje pritožbe pisno nasloviti na ponudnika preko elektronske pošte na info@nordhardseltzer.si. Vse reklamacije se obravnavajo zaupno. Ponudnik pa se bo potrudil, da bo vse spore reševal razumsko in v prid kupcu. Po prejemu pritožbe bo ponudnik v najkrajšem možnem času kupca obvestil o prejemu reklamacije ali pritožbe ter mu sporočil kako dolgo bo trajal postopek reševanja. Kupec in ponudnik zavezujeta, da bosta morebitne spore reševala sporazumno, če pa to ne bi bilo možno, pa pri pristojnem sodišču.

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Obveščanje in e-novice:

Uporabnik se strinja, da ga ob prijavi na e-novice občasno obveščamo o novostih na strani, novostih v ponudbi in promocijskih akcijah. Ponudnik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi. Uporabnik se lahko od prejemanja novic kadarkoli odjavi.

Z uporabo te spletne strani (v nadaljevanju “spletno mesto”) soglašate z naslednjimi splošnimi pogoji. Ti splošni pogoji veljajo za vašo uporabo tega spletnega mesta, za vsako naročilo, ki ga oddate preko spletnega mesta, za vsak nakup preko spletnega mesta in za vsak dogovor med vami in podjetjem Nord Drinks d.o.o. (www.nordhardseltzer.si).

Pravice intelektualne lastnine:

Ta stran in vso gradivo na tem spletnem mestu, vključno vendar ne omejeno na slike, besedila, fotografije, slike, ikone in ilustracije, razen tistih, ki so že pokrita z obstoječimi avtorskimi pravicami in zaščito o intelektualni lastnini, so v lasti podjetja Nord Drinks d.o.o. in/ali njegovih lastnikov, hčerinskih podjetij ali podružnic. Za reproduciranje, objavljanje, spreminjanje, nalaganje, prenašanje in distribuiranje ali javno prikazovanje gradiva s te strani, potrebujete pisno dovoljenje od podjetja Nord Drinks d.o.o. Blagovne znamke in logotipi, ki se uporabljajo in so prikazani na tej strani, so v lasti podjetja Nord Drinks d.o.o. in drugih. Nič na tem spletnem mestu se ne sme razumeti kot podelitev – implicitno ali kako drugače – licence ali pravice za uporabo katerekoli blagovne znamke prikazane na strani, brez pisnega dovoljenja lastnika blagovne znamke. Uporabniki lahko pregledujejo in prenašajo gradivo s tega spletnega mesta samo za osebno, nekomercialno, domačo rabo in taka uporaba se šteje za spoštovanje teh Pogojev. Podjetje Nord Drinks d.o.o.. bo agresivno uveljavljalo svoje pravice do intelektualne lastnine v največji možni meri zakona. Vse pravice, ki niso izrecno zagotovljene, so pridržane s strani Nord Drinks d.o.o., odvisno od primera.

Garancija:

Vsebina tega spletnega mesta je ponujena takšna kot je in brez kakršnega koli jamstva, eksplicitnega ali implicitnega. Izdelki, ki se prodajajo preko spletnega mesta, se prodajajo takšni kot so in brez kakršnega koli jamstva, eksplicitnega ali implicitnega. V največjem dovoljenem obsegu v skladu z veljavno zakonodajo, Nord Drinks d.o.o. zavrača vsa jamstva, eksplicitna ali implicitna, vključno vendar ne omejeno na izrecna jamstva za prodajo in primernosti za določen namen. Nord Drinks d.o.o. ne jamči ali zagotavlja, da je vsebina tega spletnega mesta točna ali zanesljiva, da bo spletno mesto brez napak ali virusov ali da bo vaš dostop do spletnega mesta in uporaba spletnega mesta neprekinjena in varna. Razumete, da so vsa jamstva, ki v povezavi s katero koli tretjo stranko in izdelki, opisanimi na spletni strani, zagotovljena izključno s strani tretje osebe in ne s strani Nord Drinks d.o.o. Vaše edino pravno sredstvo za nezadovoljstvo s spletnim mestom je prenehanje uporabe spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta se zavedate, da uporabljate spletno mesto na vašo lastno odgovornost. Nord Drinks d.o.o. ni odgovoren za kakršno koli neposredno, posredno, naključno, posledično, posebno, kazensko ali drugo škodo, ki bi lahko nastala iz teh Pogojev, malomarnosti, objektivne odgovornosti ali katero koli drugo teorijo v povezavi s spletnim mestom, njegovo vsebino ali izdelki, ki so na spletnem mestu opisani in kjer se prodajajo, tudi če obstajajo opozorila za možnost takšne škode. V nobenem primeru odgovornost s strani Nord Drinks d.o.o. ne sme presegati zneska, ki je uporabnik plačal za dostop do spletnega mesta ali za nakup izdelkov, ki se na spletnem mestu prodajajo.

Brez podpore:

V nekaterih primerih vsebina na spletnem mestu predstavlja mnenja uporabnikov spletnega mesta. Nord Drinks d.o.o. ne podpira in ne odgovarja za ta mnenja.

Prepoved:

Čeprav je spletno mesto dostopno po vsem svetu, ni nujno, da so vsi izdelki o katerih se piše ali prodaja na spletnem mestu, na voljo vsem osebam ali na geografskih lokacijah ali jurisdikcijah. Nord Drinks d.o.o. ponuja in prodaja izdelke samo prebivalcem Slovenije in pošilja pakete na naslove v Sloveniji. Nord Drinks d.o.o. si nadalje izrecno pridržuje pravico do omejitve, po lastni presoji, dostopnost do spletnega mesta in/ali zagotavljanje in količine katerega koli izdelka ali storitve, do katere koli osebe, geografskega območja ali jurisdikcije kot želi. Vsaka ponudba za katerikoli izdelek, izvedena v povezavi s tem spletnim mestom je nična, če je prepovedana. Uporaba te strani ni pooblaščena v nobeni pravni pristojnosti, ki ne izpopolnjuje vseh določb tega sporazuma, kjer bi vsi ali le del tega spletnega mesta lahko kršili katerekoli zakonske zahteve.

Kodeks ravnanja:

Strinjate se, da ne boste :

• omejevali ali prepovedovali drugim uporabnikom uporabo spletnega mesta in storitev
• posredovali nezakonite, goljufive, grozilne, žaljive, obrekljive, opravljive, opolzke ali drugače neprimerne ali škodljive informacije ali materiale, ali kakršne koli informacije ali materiale, ki lahko predstavljajo ali spodbujajo ravnanje, ki bi se lahko obravnavalo kot kaznivo dejanje, povzročilo civilnopravno odgovornost ali kako drugače kršilo zakon
• posredovali kakršne koli informacije ali programsko opremo, ki vsebuje viruse, črve, trojanske konje ali druge škodljive ali moteče komponente
• posredovali gradiva, ki kršijo pravice intelektualne lastnine druge stranke
• uporabili spletnega mesta za kakršnekoli komercialne ali nezakonite namene
• spreminjali, prilagajali, podlicencirali, prevajali, prodajali, zbirali ali razstavljali katerihkoli delov spletnega mesta

Odškodnina:

Strinjate se, da boste zavarovali in branili Nord Drinks d.o.o. pred kakršnimi koli in vsemi terjatvami, škodo, stroški ali drugimi stroški, vključno z nastalimi razumnimi odvetniškimi stroški nastalimi pri arbitraži, pri kateremkoli sojenju ali pritožbi, ki nastanejo neposredno ali posredno zaradi ali iz vaše kršitve tega sporazuma (vključno z vašimi kršitvami Kodeksa ravnanja) in/ali iz katere koli druge vaše dejavnosti v zvezi s tem spletnim mestom. Ta del ostane v veljavi tudi po odpovedi teh Pogojev iz kakršnega koli razloga.

Nakupi:

Če želite opraviti nakup izdelkov, opisanih na spletnem mestu, boste morda morali predložiti nekatere informacije, vključno vendar ne omejeno na kreditne kartice ali druge podatke o plačilu. Zavedate se, da vse te informacije zaupno obravnava Nord Drinks d.o.o. Strinjate se, da bodo vse informacije, ki jih zagotovite, točne in popolne. Soglašate, da boste plačali vse stroške nastale z uporabo vašega računa in kreditne kartice ali drugega plačilnega mehanizma po cenah, ki so bile v veljavi, ko so ti stroški nastali. Prav tako boste morali plačati vse veljavne davke ali dajatve (poleg DDV), ki se nanašajo na vaše nakupe. Cene, prikazane na spletnem mestu, so v evrih in vključujejo DDV.

Pisma, vprašanja in komentarji:

Strinjate se, da s pošiljanjem vprašanj podjetju Nord Drinks d.o.o. bodisi pisno ali po elektronski pošti, dajete podjetju Nord Drinks d.o.o. brez stroškov, trajno, nepreklicno, neizključno, univerzalno pravico in dovoljenje za uporabo povezav, uporabo, razmnoževanje, prenos, spreminjanje, prilagajanje, objavljanje, prikazovanje, distribuiranje, prevajanje in podlicenciranje takšnega materiala (v celoti ali delno) in/ali vključevanje takšnega materiala v druga dela v kakršni koli obliki, medije ali tehnologije, znano ali kasneje razvite za celotno obdobje kakršnih koli avtorskih pravic, ki bi lahko obstajale za tak material. Nadalje, s predložitvijo vsebine Nord Drinks d.o.o., jamčite, da imate pooblastila za odobritev takih pravic in da vsebina, ki ste jo predložili, ne bo kršila nobenih pravic katere koli tretje osebe, vključno vendar ne omejeno na avtorske pravice, blagovne znamke in pravice do zasebnosti.

Uporaba gesel:

Uporaba katerega koli dela spletnega mesta, zaščitenega z geslom, je omejena na posameznika, ki mu je bilo dano dovoljenje in geslo za vstop na ta predel (“pooblaščena stranka”). Gesla ni mogoče razdeliti drugim, pooblaščena oseba pa je odgovorna za vso škodo na Nord Drinks d.o.o., ki bi izhajala iz distribucije svojega gesla.

Spremembe:

Nord Drinks d.o.o. ima pravico, da kadar koli: (a) spremeni pogoje teh Pogojev, (b) spremeni spletno mesto, vključno z odpravo ali ukinitvijo kakršne koli vsebine ali funkcij spletnega mesta, omejevanjem časovne razpoložljivosti ali omejevanjem količine dovoljene uporabe ali (c) spremeni kakršne koli pristojbine ali dajatve za uporabo spletnega mesta, vključno z uvedbo novih ali povečanih pristojbin ali dajatev za uporabo spletnega mesta ali kakršnih koli drugih povezanih storitev ali njegovih funkcij. Ta sporazum lahko spremeni Nord Drinks d.o.o. kadarkoli ali objavi spremenjene pogoje na tem spletnem mestu, in vaša nadaljnja uporaba spletnega mesta se šteje za sprejem teh spremenjenih pogojev.

Razno:

Strinjate se, da so ti Pogoji stopili v veljavo v Sloveniji in se ureja in razlaga v skladu s slovensko zakonodajo. Vsaka pogodbena stranka tega sporazuma priznava izključno pristojnost sodišča v Ljubljani v Sloveniji, in se odpoveduje pristojnosti, kraju ali drugim ugovorom glede teh sodišč. V vsakem ukrepanju za uveljavitev tega sporazuma, bo prevladujoča stranka upravičena do stroškov in odvetniških stroškov. V primeru, da vse določbe tega sporazuma, ki ga izda sodišče ali drugo razsodišče ali pristojnega sodišče ni mogoče uveljavljati, se te določbe omejijo ali odpravijo do najmanjše potrebne mere, da ti Pogoji ostanejo v polni veljavi in izvršljivi. Ti Pogoji predstavljajo celoten sporazum med obema strankama, ki se nanaša na vsebino teh Pogojev, vsi prejšnji pisni ali ustni dogovori med strankama so s temi Pogoji preklicani. Opustitev ene ali druge pogodbene stranke glede vsake kršitve se šteje za odpoved katerekoli predhodne ali kasnejše kršitve ali neizpolnjevanje obveznosti.

SPLOŠNI POGOJI PRIJAVE IN PREJEMANJA-ENOVIC

Splošno:

1. Ta politika zasebnosti podjetja Nord Drinks d.o.o. (v nadaljevanju Nord Drinks ali ponudnik ali upravljavec osebnih podatkov) seznanja obiskovalce (v nadaljevanju obiskovalec, posameznik ali kupec) naših spletnih mest in kupce naših proizvodov, katere podatke o posameznikih zbiramo, zakaj jih zbiramo, kako jih uporabljamo, katerih postopkov obdelave se poslužujemo ter kakšne so vaše pravice in kako jih lahko uveljavite.

2. Ta politika zasebnosti se lahko kadarkoli spremeni ali dopolni, brez predhodnega opozorila ali obvestila. Z uporabo spletnih mest ponudnika po spremembi ali dopolnitvi posameznik potrjuje, da soglaša s spremembami in dopolnitvami.

3. Vse naše aktivnosti so v skladu z evropsko zakonodajo (Uredbo (EU) 2016/697 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o pretoku takih podatkov (Splošna uredba o varstvu podatkov ali GDPR), konvencijami Sveta Evrope (ETS št. 108, ETS št.181, ETS št. 185, ETS št. 189) in nacionalno zakonodajo Republike Slovenije (Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur. l. RS, št. 94/07), Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1, Ur. l. RS, št. 109/12, 110/13, 40/14, 81/15 in 40/17), Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT, Ur. l. RS, št. 96/09 in 19/15) itd.).

4. Politika zasebnosti obravnava ravnanje z informacijami, ki jih ponudnik dobi od posameznika, kadar obišče in uporabi ponudnikova spletna mesta ali mu jih posreduje na drug način kot so npr. sodelovanje v nagradnih igrah, anketah, dogodkih ponudnika, obdelava podatkov v okviru pošiljanja ponudb ipd..

5. Osebne podatke posameznikov obdelujemo:

 • za izvedbo pogajanj za sklenitev pogodbe,
 • za izvrševanje pogodbe,
 • če se obiskovalec oz. kupec z obdelavo izrecno strinja.

6. V kolikor je posameznik v postopku pogajanj za sklenitev pogodbe ali pa ima z nami že sklenjeno pogodbo, pridobljene podatke obdelujemo zlasti za namene:

 • komuniciranja,
 • izvajanja pravic in obveznosti dogovorjenih v pogodbi, ki ste jo sklenili s ponudnikom,
 • obveščanja o pomembnih dejstvih pred sklenitvijo, ob sklenitvi pogodbe ali v času trajanja pogodbe prek dogovorjenih načinov komunikacije (navadna pošta / elektronska pošta / SMS / drugo),
 • reševanja zahtevkov, reklamacij in pritožb.

7. Za zgoraj navedene namene obdelujemo po naravi primerne in potrebne podatke:

 • ki jih ponudniku posameznik posreduje neposredno (npr. ime, priimek, naziv podjetja in funkcija, telefonska številka, e-mail naslov),
 • ki jih ponudniku posreduje posredno oziroma jih ponudnik ustvari tekom trajanja pogodbenega razmerja (npr. podatki o plačilu računa, pripisovanje vrednosti in količine nakupa).

8. Ponudnik podatke za zgoraj navedene namene obdelave, če ni za posamezen namen določen drugačen rok hrambe, hrani do preteka zastaralnih rokov, kot so opredeljeni v vsakokrat veljavnem Zakonu o varstvu osebnih podatkov in Obligacijskem zakoniku.

9. Obdelovanje osebnih podatkov na podlagi soglasja je prostovoljno, ni povezano ali pogojeno z vstopom v pogodbeno razmerje s ponudnikom in ga lahko posameznik kadarkoli prekliče. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

10. V podjetju Nord Drinks pridobivamo ločena soglasja za različne namene obdelave. Osebne podatke za katere je potrebno soglasje obdelujemo sorazmerno s časom, ki je potreben in primeren za doseganje v soglasju opredeljenega namena obdelave, vendar v vsakem primeru najdlje do preklica danega soglasja.

11. V kolikor posameznik poda soglasje za obdelavo osebnih podatkov, pridobljene podatke obdelujemo za namene:

 • pošiljanja reklamnega gradiva, revij in vabil na dogodke,
 • telefonskega, pisnega in elektronskega anketiranja,
 • obveščanja o aktivnostih katerih organizator je Nord Drinks d.o.o., ali katerih organizator je druga pravna oseba, ki aktivnost organizira v sodelovanju z Nord Drinks d.o.o.,
 • splošnega segmentiranje in ocenjevanje vedenja in interesov kupcev,
 • drugih statističnih obdelav.

12. Za zgoraj navedene namene obdelujemo:

 • podatke, ki nam jih posameznik posreduje neposredno (npr. ime, priimek, spol, datum rojstva, telefonska številka, e-mail, podatki o nakupnih navadah ipd.),
 • javno objavljene podatke (npr. podatke, ki jih posameznik objavi na socialnem omrežju in za katere označi, da so javno dostopni),
 • izpeljane ali izvedene podatke, ki jih pridobimo pri oblikovanju posameznikovega osebnega profila, kot je npr. ekonomska moč (na podlagi količine kupljenih proizvodov predvidevamo ekonomsko moč kupca ter temu primerno predlagamo popust).

13. Zbrane podatke lahko občasno delimo z drugimi družbami, zaupanja vrednimi poslovnimi partnerji in ponudniki storitev, s pomočjo katerih zagotavljamo bolj optimalno poslovanje in ki podatke obdelujejo izključno v našem imenu. Te obdelovalce zavezujejo enaka pravila in standardi varovanja osebnih podatkov, veljavna zakonodaja ter pogodba o obdelavi osebnih podatkov. V nadaljevanju so primeroma naštete kategorije obdelovalcev s katerimi sodelujemo:

 • ponudnik storitev izdelave personaliziranih tiskovin,
 • zunanji računovodski servis,
 • ponudnik spletnega gostovanja,
 • ponudniki drugih podpornih storitev.

14. Na podlagi veljavne zakonodaje, soglasja posameznika ali če je to potrebno za izvajanje in izpolnjevanje pogodbenega razmerja, ki ga je posameznik sklenil z nami, se podatki lahko posredujejo tudi drugim uporabnikom.

15. Posameznik lahko podano privoljenje kadarkoli prekliče tako, da v prejetem sporočilu z e-novicami klikne povezavo za odjavo od prejemanja e-novic oz. z zahtevkom, ki ga pošlje po elektronski pošti na e-naslov info@nordhardseltzer.si.

16. Posameznik s posredovanjem osebnih podatkov tudi potrjuje, da je seznanjen s pravico do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja, izbrisa, omejitve obdelave podatkov ter pravico do prenosljivosti podatkov. Posameznik lahko posreduje morebitno pritožbo v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov s strani ponudnika na elektronski naslov info@nordhardseltzer.si. Prav tako ima vsak posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, pravico, da vloži pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu, če meni, da obdelava njegovih osebnih podatkov krši določila na področju varstva osebnih podatkov.

17. Vsa določila o varstvu osebnih podatkov se nanašajo zgolj na uporabo spletnega mesta www.nordhardseltzer.si in ne veljajo za spletna mesta, do katerih lahko obiskovalec pride s spletnega mesta ponudnika ali prek drugih spletnih mest. Tovrstna spletna mesta imajo svoja pravila o varovanju osebnih podatkov, s katerimi se mora posameznik seznaniti.

Piškotki:

18. Naše spletno mesto www.nordhardseltzer.si uporabljata piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. O uporabi piškotkov so obiskovalci obveščeni ob prvem obisku spletnih mest (prikaz pojavnega okna). Obiskovalec spletnega mesta lahko svojo odločitev v zvezi z uporabo piškotkov kadarkoli spremeni na tej spletni strani.

19. Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se ob obisku spletnega mesta prenesejo na računalnik ali mobilno napravo obiskovalca. Nekateri piškotki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Piškotki običajno vsebujejo ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek, življenjsko dobo piškotka in vrednost, ki je običajno neko naključno generirano edinstveno število.

20. Piškotki se uporabljajo predvsem za boljšo uporabniško izkušnjo in omogočajo uporabo spletnega mesta, uporabo vseh funkcionalnosti ter zbirajo agregirane informacije o uporabi spletnega mesta. Piškotki sami po sebi ne omogočajo  identifikacije obiskovalcev in samo z njimi ni mogoče ugotoviti kdo konkretno ste. Umik privolitve lahko povzroči spremenjeno delovanje spletnega mesta ali onemogoči uporabo posameznih storitev.

21. Nujno potrebne piškotke bomo na naprave obiskovalcev vedno nameščali, saj brez njih naša spletna stran ne deluje pravilno. Med nujno potrebne piškotke uvrščamo piškotke, ki omogočajo dostop do spletnega mesta, delovanje posameznih
funkcionalnosti spletnega mesta in hkrati ne zbirajo analitičnih ali drugih podatkov o obisku.

22. Med piškotke tretjih oseb spadajo analitični in funkcijski piškotki, ki jih na naprave nameščajo druga podjetja, kot so npr. Facebook Inc. in Google Inc.. Ti piškotki omogočajo uporabo vtičnikov in funkcij na našem spletnem mestu, ki so povezane z njihovimi družbenimi omrežji in drugimi platformami ter za sledenje uporabi njihovih storitev.

23. Nameščanje piškotkov na napravo lahko obiskovalec nadzira s pomočjo nastavitev v brskalniku. Na spodnjih povezavah si lahko preberete navodila za nadzor nad piškotki prek nastavitev brskalnika:

 • Internet Explorer 9 – https://support.microsoft.com/sl-
  si/products/windows?os=windows-7
 • Internet Explorer 7 in 8 – https://support.microsoft.com/sl-
  si/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies
 • Google Chrome – https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=sl-
  sl&p=cpn_cookies
 • Mozzila Firefox – https://support.mozilla.org/sl/kb/kako-omogocite-
  onemogocite-piskotke?redirectlocale=sl&redirectslug=kako-omogocite-
  onemogocite-piskote-v-katerih-splet
 • Safari – https://support.apple.com/kb/PH19214?viewlocale=en_US&locale=en_US

Odjava od e-novic:

Uporabnik lahko prekliče svojo prijavo tako, da v prejetem sporočilu z e-novicami klikne povezavo za odjavo od prejemanja e-novic. Uporabnik lahko odjavo e-novic in izbris kontakta zahteva z zahtevkom, ki ga pošlje po elektronski pošti na e-naslov info@nordhardseltzer.si

Po dokončni potrditvi odjave uporabnika bomo s seznama uporabnikov izbrisali vse podatke uporabnika.

POLITIKA PIŠKOTKOV

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov in so namenjena shranjevanju internetnih nastavitev. Namen piškotkov je prepoznavanje posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu do spletnega mesta.  To omogoča spletnim mestom, da prepoznajo ali jih je uporabnik že predhodno obiskal in v nekaterih primerih temu prilagodijo prikazano vsebino. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom spletnega brskalnika, ki ga uporablja posamezen uporabnik, kar pomeni, da lahko vsak uporabnik za shranjevanje piškotkov po želji omeji ali pa popolnoma onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je bolj učinkovito in prijetno. Piškotke uporablja večina spletnih strani, saj so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika.

Spletne strani uporabljajo različne tipe piškotkov.

Obvezni piškotki 

Ti piškotki so vedno omogočeni in so nujni za osnovno delovanje spletne strani. Brez teh piškotkov spletne strani ne delujejo pravilno. V skladu s tem posebej ne vprašamo za dovoljenje za uporabo teh piškotkov.

Torej piškotki, ki si vas zapomnijo, da boste lahko nemoteno brskali po spletnih straneh. V to skupino sodijo piškotki, ki so uporabljeni za to, da si spletno mesto zapomni vaš vnos v spletne obrazce itd. Obvezni so, saj med drugim zagotavljajo varnost in tako preprečujejo zlorabe sistemov.


Funkcionalni in analitični piškotki

Funkcionalni piškotki so piškotki, ki izboljšajo uporabniško izkušnjo na spletnih straneh, dovoljenje za uporabo teh piškotkov pa se pridobi z uporabo oz. strinjanjem. Analitični piškotki  nam omogočajo, da z uporabo anonimnega sledenja izboljšamo funkcionalnost strani, zagotavljanje bolj personalizirane izkušnje na naši spletni strani in za shranjevanje vaših odločitev ob uporabi naše spletne strani. Ti piškotki za sledenje omogočajo analizo obiskov in pregledane vsebine. Ti piškotki so anonimni in ne omogočajo sledenja specifično identificiranih uporabnikov. Prav tako nam omogočajo, da lažje identificiramo produkte, ki bi bili za vas zanimivi. V nekaterih primerih je prednost teh piškotkov izboljšanje hitrosti za obdelovanje vaših zahtev, zaznavanje in shranjevanje vaših nastavitev ter pomoč pri povezavi s socialnimi omrežji. Če teh piškotkov ne boste izbrali, se to lahko odraža v slabše oblikovanih priporočilih.

Upravljanje in brisanje piškotkov

Nekateri uporabniki piškotkov ne želijo uporabljati, zato večina spletnih brskalnikov omogoča upravljanje s piškotki, kot ustreza posameznemu uporabniku.

Da bi si zagotovili natančnejši nadzor nad lastno zasebnostjo v nekaterih brskalnikih pravila za upravljanje s piškotki lahko nastavite ločeno za vsako posamezno spletno mesto. Tako lahko piškotke z nepoznanih spletnih mest blokirate, omogočite pa delovanje piškotkom s spletnih strani, ki jim zaupate.  Pri tem vas moramo opozoriti, da stran deluje optimalno le, če so piškotki v vašem brskalniku oz. na naših spletnih straneh omogočeni. Čeprav boste piškotke onemogočili, to ne bo vplivalo na nujne piškotke, ki se bodo kljub vaši odločitvi skladno z Zakonom o elektronskih komunikacijah Republike Slovenije (ZEKom-1) še naprej nalagali.


Katere piškotke vsebuje spletno mesto nordhardseltzer.si? 

Nord Hard Seltzer s pomočjo piškotkov zagotavlja boljše ter uporabniku bolj prijazno in osebno prilagojeno delovanje in prikazovanje spletnega mesta, obenem pa mu piškotki pomagajo pri analizi uporabnikov, beleženju obiska (statistični nameni) ter za bolj učinkovito oglaševanje. Nobeni piškotki, ki jih uporabljamo na svojih spletnih mestih, ne zbirajo podatkov,  s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati. Podatki se uporabljajo samo za namene analize.

Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite.

Naše spletne strani in aplikacije uporabljajo naslednje piškotke:

Neinvazivni piškotki, nujni za delovanje spletne strani :

- wp-settings
- wp-settings-time
- wordpress_logged_in
- wordpress_sec_ ali wordpress_test_cookie
- moove_gdpr_popup

Invazivni piškotki, ki se uporabijo po privolitvi:

- Google Analytics

 

# VIR PIŠKOTEK OPIS PIŠKOTKA POTEK
1 WordPress wp-settings- WordPress nastavi nekaj wp-settings-[UID] piškotkov. Številka na koncu je uporabnikova identifikacijska številka, ki se nahaja v users tabeli baze podatkov. Piškotek se uporablja za prilagoditev pogleda skrbniškega vmesnika in izgleda spletne strani. Po 1. letu
2 WordPress wp-settings-time WordPress nastavi nekaj wp-settings-[UID] piškotkov. Številka na koncu je uporabnikova identifikacijska številka, ki se nahaja v users tabeli baze podatkov. Piškotek se uporablja za prilagoditev pogleda skrbniškega vmesnika in izgleda spletne strani. Po 1. letu
3 WordPress wordpress_logged_in_ WordPress uporablja ta piškotek, da preverja kdo je prijavljen v sistem. Po končani seji brskanja.
4 WordPress wordpress_sec_  ali  wordpress_test_cookie WordPress uporablja ta dva piškotka za preverjanje obstoja piškotov oziroma za preverjanje, če brskalnik omogoča shranjevanje piškotkov. Po končani seji brskanja.
5 Google Analytics _ga Uporablja se za sledenje interakcijam uporabnikov s spletno stranjo. Po 2. leth
5 Moove GDPR popup moove_gdpr_popup Zapomni si nastavitve za piškotke, ki jih izberete. Po 1. letu

 

Zavezujemo se, da lastnih piškotkov ne bomo posredovali tretjim osebam. Piškotke lahko izbrišete ali onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo spodaj.  V primeru, da boste onemogočili piškotke, vam nekatere spletne strani morda ne bodo delovale pravilno.

Upravljalec piškotkov: Nord Drinks d.o.o.

 

Navodila za urejanje in brisanje piškotkov v brskalniku:

 

Google Chrome

Internet Explorer

Safari

Firefox

Opera